A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » General Hardware & Peripherals » General
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Linksys NIC



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 17th 05, 01:20 AM
Hans Wankle
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Linksys NIC

I have an older Linksys LNE100TX Ver.2 network card that I bought in the Windows98 days. I have been using the onboard network card on my one year old Asus board. It stopped working. When I checked there were no lights showing connection or activity. Rather than RMA the board I just installed the Linksys card, installed the drivers, and it showed up in Windows as working. However it will not access my ISP when set to auto detect or manual settings. Since this is an older card Linksys does not have XP drivers for it. I tried Windows2000 drivers but without success. I finally installed an eight year old card I had and it installed perfectly. Does anyone have any ideas why the Linksys
want work on my XP system? Thanks
  #2  
Old January 17th 05, 04:07 AM
kony
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Sun, 16 Jan 2005 19:20:50 -0600, "Hans Wankle"
wrote:

I have an older Linksys LNE100TX Ver.2 network card that I bought in the Windows98 days. I have been using the onboard network card on my one year old Asus board. It stopped working. When I checked there were no lights showing connection or activity. Rather than RMA the board I just installed the Linksys card, installed the drivers, and it showed up in Windows as working. However it will not access my ISP when set to auto detect or manual settings. Since this is an older card Linksys does not have XP drivers for it. I tried Windows2000 drivers but without success. I finally installed an eight year old card I had and it installed perfectly. Does anyone have any ideas why the Linksys
want work on my XP system? Thanks



Did you check on whether WinXP has the appropriate driver
included? I bet it does, though no idea on what it's
called.

On the other hand, a new 10/100 NIC is what, $5?

You might try the Win2000 driver from this:
http://69.36.189.159/usr_1034/LNE100TX_v2.zip
(browse to the win2k folder from Device Manger/update drive,
or upon detection of card)
  #3  
Old January 17th 05, 04:24 AM
CBFalconer
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Hans Wankle wrote:

Part 1.1 Type: Plain Text (text/plain)
Encoding: quoted-printable


Usenet is a pure text medium. If you want responses, do not use
HTML nor mime attachments.

--
"If you want to post a followup via groups.google.com, don't use
the broken "Reply" link at the bottom of the article. Click on
"show options" at the top of the article, then click on the
"Reply" at the bottom of the article headers." - Keith Thompson

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linksys SVPS06 pin order for ps/2? Jani Aska General 0 June 7th 04 03:36 PM
Router suggestion? BobK General 9 May 23rd 04 01:28 PM
Using Thinkpad R50 Wi-Fi with Linksys WAP MarkW General 1 February 27th 04 02:54 AM
Linksys router and PPPoE disconnect? :-| Martin Ohlsson General 0 December 13th 03 07:54 PM
Linksys 4 port router Cleo Patra General 10 November 10th 03 11:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.