A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » General Hardware & Peripherals » General
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Random Restart = PSU?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 10th 03, 01:09 AM
Cyde Weys
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Random Restart = PSU?

Smith wrote:
I'm 99% sure it's the power supply unit. I know for sure it isn't the RAM or
Video Card, both work in other machines.

Just threw all my old stuff in a used barebones unit I bought from someone
(Gateway AMD 950 with 250W PSU, CPU, Mobo, & Csse). Everything works great,
except it likes to restart at random, a lot. I can get into CMOS, one of the
times it restarted itself I was in there. Anyway, I had it running with the
side of the case off it when it restarted itself like 4 times and I smelled
slight burning. Stuck my head in the case and it was coming from the PSU
(turned it off real fast). So I'm thinking the PSU is toast? Or could me
having some wires hooked wrong cause this? I checked all my pin 1's and such
I think it's right...I dunno, just don't wanna go buy a new PSU if I don't
have to.

Here are the specs (different CDROM, Video Card, & HD though):
http://support.gateway.com/support/...p?sn=0022493070


I had the same problem, and switching out the PSU fixed that ...

--
Usenet is a strange reality where you see people beating up a patch of
grass where nine years ago there used to be a horse. -Nuke

  #2  
Old July 10th 03, 04:09 AM
Smith
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Alright cool, figured it was it, was just trying to save $30-$40

Thanks,

Smith

"Cyde Weys" wrote in message
news
Smith wrote:
I'm 99% sure it's the power supply unit. I know for sure it isn't the

RAM or
Video Card, both work in other machines.

Just threw all my old stuff in a used barebones unit I bought from

someone
(Gateway AMD 950 with 250W PSU, CPU, Mobo, & Csse). Everything works

great,
except it likes to restart at random, a lot. I can get into CMOS, one of

the
times it restarted itself I was in there. Anyway, I had it running with

the
side of the case off it when it restarted itself like 4 times and I

smelled
slight burning. Stuck my head in the case and it was coming from the PSU
(turned it off real fast). So I'm thinking the PSU is toast? Or could me
having some wires hooked wrong cause this? I checked all my pin 1's and

such
I think it's right...I dunno, just don't wanna go buy a new PSU if I

don't
have to.

Here are the specs (different CDROM, Video Card, & HD though):
http://support.gateway.com/support/...p?sn=0022493070


I had the same problem, and switching out the PSU fixed that ...

--
Usenet is a strange reality where you see people beating up a patch of
grass where nine years ago there used to be a horse. -Nuke



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.