A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Computers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

presario desktop boot disk



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 18th 04, 02:26 AM
Nathan W. Collier
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default presario desktop boot disk

a friend dropped off his compaq presario desktop 5251 after wiping the
harddrive by vaccuming out the case (got the vaccum to close to the hard
drive). im attempting to reinstall his system for him but i dont have any
of the original software.
i have no problem installing xp pro on the machine. it boots to the cd
reliably and installs/runs but obviously the machine is a little bit slow
and would be better suited with 98/ME.
i have every generic MS boot disk (dos/95/95b/98/98se/me) but the machine
will not boot to them. every time i try to boot to the floppy boot disk i
get an I/O error, "remove disk and press any key to continue". i know the
boot disks are good because i can boot my generic computers with them. i
can only assume there is some sort of proprietary software required. the
bios has no boot order option so i can only assume that it is reading from
the floppy but cant say for sure.
what am i missing? is it possible to boot a presario with a generic MS boot
disk?
thanks,

--
Nathan W. Collier
http://UtilityOffRoad.com
http://7SlotGrille.com



  #2  
Old February 18th 04, 04:10 PM
DEJ57
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

a friend dropped off his compaq presario desktop 5251 after wiping the
harddrive by vaccuming out the case (got the vaccum to close to the hard
drive). im attempting to reinstall his system for him but i dont have any
of the original software.
i have no problem installing xp pro on the machine. it boots to the cd
reliably and installs/runs but obviously the machine is a little bit slow
and would be better suited with 98/ME.
i have every generic MS boot disk (dos/95/95b/98/98se/me) but the machine
will not boot to them. every time i try to boot to the floppy boot disk i
get an I/O error, "remove disk and press any key to continue". i know the
boot disks are good because i can boot my generic computers with them.



Its hard to believe the vacuum wiped the drive. Are you sure? How do you know
if you can't boot? My gut guess would be that you knocked loose a data cable
with the vac...

Dale

  #3  
Old February 18th 04, 05:03 PM
Nathan W. Collier
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

hi dale,
the drive was wiped, the cables are fine. as i said i have successfully
installed winxp on the drive and it functions, just slower than it would be
if it were running ME.

--
Nathan W. Collier
http://UtilityOffRoad.com
http://7SlotGrille.com


"DEJ57" wrote in message
...
a friend dropped off his compaq presario desktop 5251 after wiping the
harddrive by vaccuming out the case (got the vaccum to close to the hard
drive). im attempting to reinstall his system for him but i dont have

any
of the original software.
i have no problem installing xp pro on the machine. it boots to the cd
reliably and installs/runs but obviously the machine is a little bit slow
and would be better suited with 98/ME.
i have every generic MS boot disk (dos/95/95b/98/98se/me) but the machine
will not boot to them. every time i try to boot to the floppy boot disk

i
get an I/O error, "remove disk and press any key to continue". i know

the
boot disks are good because i can boot my generic computers with them.



Its hard to believe the vacuum wiped the drive. Are you sure? How do you

know
if you can't boot? My gut guess would be that you knocked loose a data

cable
with the vac...

Dale



  #4  
Old February 18th 04, 07:06 PM
DEJ57
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

just slower than it would be
if it were running ME.


Sorry--I thought your problem was an error with the FDD, and that it may be
cable related, since someone had been poking around in the unit with a vac....

Dale
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8KNXP (Rev1) with RAID 0 & 1: DISK BOOT FAILURE DT Gigabyte Motherboards 1 October 20th 04 05:18 AM
BOOT DISK FAILURE - ENTER SYSTEM DISK Kim Van Meter Homebuilt PC's 2 August 22nd 04 05:14 PM
Computer Boots and Locks Up after 5 Seconds or so (Also, Boot Floppy Disk Issues)... Christopher Kurtis Koeber General 1 July 11th 04 09:18 PM
Disk Boot Failure problem atDFN General 2 February 8th 04 07:51 PM
FPS Really LOW - Whats Wrong? John W. Ati Videocards 5 January 20th 04 08:09 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.