A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Asus Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Creative audio not found on P2B-L



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 18th 04, 03:14 PM
Markko Hirvonen
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Creative audio not found on P2B-L

I've just replaced a faulty motherboard with an Asus P2B-L motherboard
in a dual-boot Win2K/linux machine. Everything went smoothly, with all
hardware being picked up as before in both OSes (lan, video etc), with
the exception of the Creative PCI 128 sound card (CT4810).

This sound card was working fine in both Win2K and linux (Mandrake
9.1) with the old motherboard. It is detected in Win2K as "multimedia
audio controller" or some such generic name, but no amount of coaxing
with the correct drivers will get it to accept it and work at all. I'm
a bit of a linux newbie, but it is not properly recognised either,
only appearing as a generic sound card (that doesn't work).

So - my question is... is there any simple reason why the sound card
should work on the previous motherboard but not on the P2B-L? It
appears to be seated correctly etc, and as I said everything else
worked first time. Keep in mind that Win2k does recognise it as a
generic sound card but can't do anything with it. I just thought there
may have been some onboard setting or something that was disabling it
or interfering... but nothing I can find, apart from this SB-LINK
thing which is sort of Greek to me. This board appears not to have
onboard audio.

I wanted to ask here before I started replacing the sound card,
finding replacements to troubleshoot etc.

Thanks!
Markko
  #2  
Old February 18th 04, 05:13 PM
Stephan Grossklass
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Markko Hirvonen schrieb:

I've just replaced a faulty motherboard with an Asus P2B-L motherboard
in a dual-boot Win2K/linux machine. Everything went smoothly, with all
hardware being picked up as before in both OSes (lan, video etc), with
the exception of the Creative PCI 128 sound card (CT4810).

This sound card was working fine in both Win2K and linux (Mandrake
9.1) with the old motherboard. It is detected in Win2K as "multimedia
audio controller" or some such generic name, but no amount of coaxing
with the correct drivers will get it to accept it and work at all.


Try putting it into another slot, preferably one that doesn't share an
INT line with anything else.

Stephan
--
Meine Andere Seite: http://stephan.win31.de/
PC#6: i440BX, 2xCel300A, 512 MiB, 18+80 GB, GF2MX AGP 32 MiB, 110W
This is a SCSI-inside, Legacy-plus, TCPA-free computer
Reply to newsgroup only. | See home page for working e-mail address.
  #3  
Old February 19th 04, 11:40 AM
Markko Hirvonen
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Stephan Grossklass wrote in message ...
Markko Hirvonen schrieb:

I've just replaced a faulty motherboard with an Asus P2B-L motherboard
in a dual-boot Win2K/linux machine. Everything went smoothly, with all
hardware being picked up as before in both OSes (lan, video etc), with
the exception of the Creative PCI 128 sound card (CT4810).

This sound card was working fine in both Win2K and linux (Mandrake
9.1) with the old motherboard. It is detected in Win2K as "multimedia
audio controller" or some such generic name, but no amount of coaxing
with the correct drivers will get it to accept it and work at all.


Try putting it into another slot, preferably one that doesn't share an
INT line with anything else.

Stephan


Thanks - a little trial and error in trying different slots and it worked.

Muchas gracias,
Markko
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creative Audio card Kills 3Com Etherfast III Ramon G. Ricca General 2 December 20th 04 08:41 PM
pc problems after g card upgrade + sp2 ben reed Homebuilt PC's 9 November 30th 04 02:04 AM
My system seems to "recover" with great frequency Louise Homebuilt PC's 3 May 17th 04 06:02 AM
"Audio CD's", you bother to buy those? jdc_tech Cdr 8 May 9th 04 09:41 PM
MP3s to CD: does "on-the-fly" burning give same audio quality as doing it in 2 steps?!.. Anonymous Joe Cdr 15 October 27th 03 07:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.