A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » General Hardware & Peripherals » Homebuilt PC's
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Compaq Presario 2100US won't boot after jack repair



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 28th 07, 02:11 PM posted to alt.comp.hardware.pc-homebuilt
LetterRip
external usenet poster
 
Posts: 2
Default Compaq Presario 2100US won't boot after jack repair

Hi all,

I was following the methodology layed out in

http://www.howtofixcomputers.com/bb/ftopic127194-0.html

of repairing the common problem of a broken powerjack.

Prior to disassembly the laptop successfully booted from battery.

In addition to the jack repair I thermal greased the CPU (but didn't
remove the pad).

I disassembled more than I needed to as well (unintentionally through
misreading a direction in the manual), and with all said and done
ended up with some 'spare' screws after full reassembly.

Due to unfortunate timing the entire disassembly and reassembly
project was moved after disassembly which resulted in my screw layout
getting disorganized, a move to worse lighting and other things that
increased the challenge .

So observation

charge light is on - that suggests that the jack now works, and the
circuit between the battery and the jack works

the power light is off and I can't boot up

So the questions

1) could lack of a screw in a proper location cause the failure to
boot? Could a screw of the wrong 'color' cause a failure to boot (ie
there are silver colored screws and darker metal colored screws, I
suspect they have different conductive properties perhaps).

If so regarding color is their some resource that can tell me what
color is needed to go where?

2) would getting mineral spirit on the wrong part of the CPU be able
to cause my symptoms? I thought I was careful in cleaning of the CPU
but it is possible I borked something...

3) could I have 'cooked' something on the board with my soldering that
would give the indicated symptoms?

Any thoughts and suggestions welcome.

LetterRip

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compaq Presario 2100US won't boot after jack repair LetterRip Homebuilt PC's 0 March 28th 07 02:11 PM
power jack problems with Compaq Laptop Presario 1200 globetravel General 2 April 25th 05 10:25 AM
Adding wireless mini PCI to Presario 2100US. Timothy Lange Compaq Computers 1 April 11th 05 05:24 PM
Compaq Presario 5451 will not boot Jay Bollyn Compaq Computers 3 December 14th 03 12:36 AM
Boot Issue - Compaq Presario 4540 Geek4Hire Compaq Computers 0 October 20th 03 04:15 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.