HardwareBanter

HardwareBanter (http://www.hardwarebanter.com/index.php)
-   Overclocking AMD Processors (http://www.hardwarebanter.com/forumdisplay.php?f=12)
-   -   computer will not start (http://www.hardwarebanter.com/showthread.php?t=11571)

James Walker July 7th 03 10:31 PM

computer will not start
 
Hi guys,

I have a problem with a soltek sl-75dvr5 motherboard. It has a amd1800+ chip
and 512mb ddr333 ram

The problem is at start up. I have take everything out apart from the
graphics card, and when I turn on the cpu fan seems to rev like someone has
there foot on an accelerator. if I take the ram out it starts ok till post
checks the ram, it get the correct beeps code for no ram, and then the
revving starts. I first thought power supply, but with it starting correctly
till it looks for ram I am now stumped. I don't have a multi tester so have
no way of checking the power supply.

The problem started when the owner of the computer replace the heatsink.
Before that it was running ok.

Does anyone have any ideas

Thanks

James



Muhher Fuhher July 8th 03 02:02 AM

Sounds like the sink was not seated properly. try removing and reseating.
put some heatsink paste on in between. good luck

"James Walker" wrote in message
...
Hi guys,

I have a problem with a soltek sl-75dvr5 motherboard. It has a amd1800+

chip
and 512mb ddr333 ram

The problem is at start up. I have take everything out apart from the
graphics card, and when I turn on the cpu fan seems to rev like someone

has
there foot on an accelerator. if I take the ram out it starts ok till post
checks the ram, it get the correct beeps code for no ram, and then the
revving starts. I first thought power supply, but with it starting

correctly
till it looks for ram I am now stumped. I don't have a multi tester so

have
no way of checking the power supply.

The problem started when the owner of the computer replace the heatsink.
Before that it was running ok.

Does anyone have any ideas

Thanks

James





Robert Sligh July 9th 03 03:48 AM

On Mon, 7 Jul 2003 21:31:43 +0000 (UTC), "James Walker" wrote:

Hi guys,

I have a problem with a soltek sl-75dvr5 motherboard. It has a amd1800+ chip
and 512mb ddr333 ram

The problem is at start up. I have take everything out apart from the
graphics card, and when I turn on the cpu fan seems to rev like someone has
there foot on an accelerator. if I take the ram out it starts ok till post
checks the ram, it get the correct beeps code for no ram, and then the
revving starts. I first thought power supply, but with it starting correctly
till it looks for ram I am now stumped. I don't have a multi tester so have
no way of checking the power supply.

The problem started when the owner of the computer replace the heatsink.
Before that it was running ok.

Does anyone have any ideas

Thanks

James

Heat Sink Fan is connected to proper pins on mother board
HS is properly seated
Replace HSF
Switch ram with another stick of ram



CoCo July 9th 03 10:58 AM

hi

maybe faulty rpm signaling?!? (test with another fan on the present hs!)

coco

"James Walker" skrev i meddelandet
...
Hi guys,

I have a problem with a soltek sl-75dvr5 motherboard. It has a amd1800+

chip
and 512mb ddr333 ram

The problem is at start up. I have take everything out apart from the
graphics card, and when I turn on the cpu fan seems to rev like someone

has
there foot on an accelerator. if I take the ram out it starts ok till post
checks the ram, it get the correct beeps code for no ram, and then the
revving starts. I first thought power supply, but with it starting

correctly
till it looks for ram I am now stumped. I don't have a multi tester so

have
no way of checking the power supply.

The problem started when the owner of the computer replace the heatsink.
Before that it was running ok.

Does anyone have any ideas

Thanks

James






All times are GMT +1. The time now is 07:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
HardwareBanter.com