PDA

View Full Version : 5000 Series -- Can't Stay Connected to 'Net


David
June 25th 03, 06:14 PM
I have a Presario that can't maintain an internet connection. I've
contacted my ISP and they ran me through a number of tests, but the problem
still exists. At one time I had a virus, so thinking that could have
infected something I even reformatted the HD. Still no luck. I upgraded
the driver for the HSP56 modem and still can't maintain a connection. I'm
at a loss as to what to do next. Any suggestions? Should I go as far as to
go buy a new modem? If I do that, what should I look for/look out for as
far as brands/type/compatibility.

FYI, my ISP person told me that the HSP56 is generally put into "lower end
machines like E-Machines and is often error prone." As anyone else heard
this? Thanks.

donut
June 25th 03, 08:08 PM
"David" <Dave> wrote in :

> I have a Presario that can't maintain an internet connection. I've
> contacted my ISP and they ran me through a number of tests, but the
> problem still exists. At one time I had a virus, so thinking that
> could have infected something I even reformatted the HD. Still no
> luck. I upgraded the driver for the HSP56 modem and still can't
> maintain a connection. I'm at a loss as to what to do next. Any
> suggestions? Should I go as far as to go buy a new modem? If I do
> that, what should I look for/look out for as far as
> brands/type/compatibility.
>
> FYI, my ISP person told me that the HSP56 is generally put into "lower
> end machines like E-Machines and is often error prone." As anyone
> else heard this? Thanks.
>
>
>

The HSP56 is a cheapo Winmodem that is installed to save costs. It requires
software to replace the hardware parts of the modem that are not there.
Your ISP person is probably correct.

Deep six it. Make sure that the new one you buy is a complete modem and not
a Winmodem.