PDA

View Full Version : 7N400 Pro


Fred Klingenmeier
July 24th 03, 01:31 AM
I am having problems with the temp and fan sensors. As indicated in
EasyTune 4 my system temp is 38 C and the CPU temp is 32 C?!? The CPU fan
is correct. I have a manual adjustment. The system fan shows 2116 rpm and
the power fan 0 rpm. Unplugging the system fan caused NO change. I think
that the temperatures are reversed and the system fan is really the power
fan since the system fan is a 4000 rpm fan and the power is a 2000 rpm fan.

The EasyTune 4 program doesn't allow any changes and the doesn't show any
readings for the voltage, nor any buttons for the mode settings (shown in
the help file). The windows based BIOS update crashes to the desktop as
does Face Wizard.

Games and other programs run great!

Is anyone having similar problems?

Configuration:
AMD Barton 2500+ (Not yet oc'd)
Corsair Twinx 256 mb 3200 (512 mb total) dual channel mode
MSI nVidia FX 5600
Raid setup in mode 0 (booting off of standard IDE, not Raid)
Raidmax 500 w power supply

mouse777
July 24th 03, 09:34 AM
The GA-7N400 Pro is not supported on this motherboard. But every other
program runs fine.
Judging from your discription your using the F9 Bios, try upgrade it to F10a
because a lot of people are complaning about similar sort of problem using
F9 Bios or lower bios versions, especially when using Memory in Dual Channel
configuration.
My system :
AMD XP 2500+
2 x 256Mb PC2700 not in dual channel
Gigabyte GA-7N400 Pro
Antec True Power 430 Watts
Leadtek A250 (Geforce4 Ti 4400)
"Fred Klingenmeier" > wrote in message
news:[email protected]
> I am having problems with the temp and fan sensors. As indicated in
> EasyTune 4 my system temp is 38 C and the CPU temp is 32 C?!? The CPU fan
> is correct. I have a manual adjustment. The system fan shows 2116 rpm
and
> the power fan 0 rpm. Unplugging the system fan caused NO change. I think
> that the temperatures are reversed and the system fan is really the power
> fan since the system fan is a 4000 rpm fan and the power is a 2000 rpm
fan.
>
> The EasyTune 4 program doesn't allow any changes and the doesn't show any
> readings for the voltage, nor any buttons for the mode settings (shown in
> the help file). The windows based BIOS update crashes to the desktop as
> does Face Wizard.
>
> Games and other programs run great!
>
> Is anyone having similar problems?
>
> Configuration:
> AMD Barton 2500+ (Not yet oc'd)
> Corsair Twinx 256 mb 3200 (512 mb total) dual channel mode
> MSI nVidia FX 5600
> Raid setup in mode 0 (booting off of standard IDE, not Raid)
> Raidmax 500 w power supply
>
>