PDA

View Full Version : AMD CPU


david brough
May 5th 06, 09:06 PM
Hi

Hope this is right newsgroup

I bought a mobo on ebay that claimed to have a 133 AMD Duron processor.
Various system analysis programmes show a speed of around 850mhz. Have I
been conned?

Regards

David

zx9john
May 5th 06, 09:20 PM
david brough wrote:
> Hi
>
> Hope this is right newsgroup
>
> I bought a mobo on ebay that claimed to have a 133 AMD Duron processor.
> Various system analysis programmes show a speed of around 850mhz. Have I
> been conned?
>
> Regards
>
> David
>
>

I think you might be confusing the FSB with the CPU core freq. The FSB
is probably 133MHz while the the core is 850MHz

Wes Newell
May 5th 06, 10:53 PM
On Fri, 05 May 2006 20:06:37 +0000, david brough wrote:

> I bought a mobo on ebay that claimed to have a 133 AMD Duron processor.
> Various system analysis programmes show a speed of around 850mhz. Have I
> been conned?
>
What MB? What CPU? Really nothing to go on here. You bought a 133 cpu and
it's running at 850MHz. Sounds to me like you got a good deal, except they
didn't make any durons slower than 500MHz. Too be sure what you have you
need to look at the part number on the cpu. You may have an 850MHz Duron
or you may have a 1133MHz Duron, or you could have a 600MHz duron
overclocked to 850MHz. No way of telling for sure without looking at the
part number.

--
Want the ultimate in free OTA SD/HDTV Recorder? http://mythtv.org
http://mysettopbox.tv/knoppmyth.html Usenet alt.video.ptv.mythtv
My server http://wesnewell.no-ip.com/cpu.php
HD Tivo S3 compared http://wesnewell.no-ip.com/mythtivo.htm

Ed Light
May 6th 06, 02:27 AM
A Duron 850 should have an fsb of 100.

--
Ed Light

Smiley :-/
MS Smiley :-\

Send spam to the FTC at

Thanks, robots.

Bring the Troops Home:
http://bringthemhomenow.org

Fight Spam:
http://bluesecurity.com

Yousuf Khan
May 6th 06, 07:41 PM
david brough wrote:
> Hi
>
> Hope this is right newsgroup
>
> I bought a mobo on ebay that claimed to have a 133 AMD Duron processor.
> Various system analysis programmes show a speed of around 850mhz. Have I
> been conned?

I think you better clear up somethings. Do you really mean you should
have a 1.33 Ghz Duron rather than a 133 Mhz Duron? Or do you mean you
should have a 1133 Mhz Duron?

Yousuf Khan

Yeeehaaa
May 14th 06, 12:47 AM
"david brough" > wrote in message
...
> Hi
>
> Hope this is right newsgroup
>
> I bought a mobo on ebay that claimed to have a 133 AMD Duron processor.
> Various system analysis programmes show a speed of around 850mhz. Have I
> been conned?
>

It sounds like you have your FSB set to 100 instead of 133 (assuming you
meant you were supposed to get an 1133) 850=100x8.5. 1130.5=133x8.5.